Transit

BIO COMPONISTENDUO

Quakea Quartet | Jasper&Jasper

Jasper Braet (1986) studeerde klassieke en hedendaagse gitaar aan het conservatorium van Gent bij Tom Pauwels, eveneens artistiek directeur van Ictus. Tijdens zijn studies groeide zijn interesse voor electro-akoestische muziek. Zo trok hij naar Godfried-Willem Raes om er algoritmische compositie te studeren en hij volgde een Max/MSP cursus aan het Ircam in Parijs. Jasper Braet trad al op als gitarist tijdens klassieke en hedendaagse concerten en staat in voor de elektronica bij het ensemble Besides. Op dit moment specialiseert hij zich in hedendaagse kamermuziek bij Ictus en Spectra ensemble.

In 2009 volgde hij een specialisatiejaar bij gerenommeerde deskundigen als Kees Tazelaar en Paul Berg aan het instituut voor Sonologie in Den haag, waar hij ook Jasper Vanpaemel aantrof. 

Jasper Vanpaemel (1986) studeerde piano, viool en slagwerk aan het Stedelijk Conservatorium te Leuven. Van 2004 tot 2009 volgde hij piano bij jan Michiels aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij specialiseerde zich in de hedendaagse muziek, compositie en improvisatie bij Bart Bouckaert, Franklin Gyselinck, Kris Defoort en Peter Swinnen. Sinds 2001 studeert Vanpaemel opnieuw compositie bij Franklin Gyselinck en Annelies Van Parys aan het Conservatorium van Brussel. Als muzikale duizendpoot is Vanpaemel tevens een begenadigd improvisator. Hij trad reeds op in verschillende formaties en schuwt de convergentie met andere kunstvormen niet. Samen startten Braet en Van Paemel het project Jasper&Jasper op, een componistencollectief en experimenteel ensemble voor piano, gitaar en laptops.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.