Transit

Jorge Sánchez-Chiong (1969) werd geboren in Caracas, Venezuela, maar woont en werkt sinds 1988 in Wenen. Sindsdien werkte hij samen met tal van ensembles in Oostenrijk en daarbuiten en kreeg hij verschillende compositieopdrachten. Zijn werkt overschrijdt de traditionele grenzen van de concertmuziek in de richting van experimenteel theater, videokunst, dans en elektronica. Samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines en met verschillende esthetische oriëntaties vormt de kern van zijn werk. Sánchez-Chiongs muziek werd gespeeld bij Musikverein Wien, Konzerthaus Berlin, Mozarteum Salzburg, Concerthus Odense/Dänemark, Konzerthaus Wien, Grazer Kongress, Salzburger Festspielen, Steirischen Herbst, Wien Modern en vele andere. 

Jorge Sánchez-Chiong studeerde bij Francis Burt en Michael Jarrell. Hij is lid van het NewTonEnsemble en medeoprichter van het componistencollectief Gegenklang.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.