Transit

Richard Barrett (1959) is internationaal actief als componist en improvisator, en werkte samen met veel vooraanstaande uitvoerders in beide domeinen. Hij werkt al sinds 1986 samen met Paul Obermayer in het elektronisch duo FURT en de meer recent gevormde octetversie fORCH. Sinds 1990 werkt hij nauw samen met ELISION ensemble en hij duikt vaak op bij het Evan Parker Electro-Acoustic Ensemble sinds 2003. Recente projecten zijn onder meer CONSTRUCTION, een twee uur durende compositie voor 23 uitvoerders en surround geluidssysteem (gecreëerd door ELISION in 2001) en het één uur durende life-form voor cello en elektronica, gecreëerd door Arne Deforce in 2012. 

Op dit moment werkt hij aan nieuw werk voor Ensemble Studio6 uit Belgrado en het Radio-Symphonie-Orchester Stuttgart. Richard Barrett doceert aan het Instituut voor Sonologie in Den Haag en was voordien professor aan Brunel University in Londen.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.