Transit

Thomas Bensdorp (1981) is een componist en geluidskunstenaar uit Amsterdam. Zijn werk bevat instrumentale en elektronische muziek, video’s en klankinstallaties. Hij componeert niet alleen voor klassieke ensembles, maar ook voor pogroepen, laptop, straatorgels, automatische muziekdozen, musea, theater, dans en film. In recente composities combineert hij compositie en klankdesign met bewerkte archief- of amateurbeelden. Op die manier creëert hij spookachtige, gefragmenteerde verhalen die het geheugen als narratief proces en de invloed van opnametechnologie op (collectieve) herinnering en perceptie onderzoeken. Humor maakt een belangrijk deel uit van zijn werk. 

Thomas Bensdorp studeerde compositie aan het conservatorium van Den Haag, muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en film en nieuwe media aan de universiteit van Amsterdam. Hij volgde compositie bij Gilius van Bergeijk, Martijn Padding, Yannis Kyriakides en Cornelis de Bondt.




De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.