Transit

Se_Ren_Dip Trio | IMPRO19 | 2014

img

IMâ„žO 19 - weg van woorden

Wassily Kandinsky (Moskou 1866 - Neuilly-sur-Seine 1944) luisterde naar Lohengrin van Richard Wagner en zag kleuren. Dat zette hem op weg om een reeks schilderijen te maken met namen die klinken als muziekstukken. ∑e_â„žen_∆ip Trio baseerde zich voor het concept achter 'IMâ„žO 19 - weg van woorden' (duur: +/- 13') op het gedachtengoed van Kandinsky en meer bepaald op 'Improvisation 19'. ∑℞∆: "We brengen een hommage aan Kandinsky door de omgekeerde weg te bewandelen. Hier zijn het beelden en verf die klanken en muziek genereren. En dat mag je voor deze keer nogal letterlijk nemen." Met 'IMâ„žO 19 - weg van woorden' begeeft het trio zich in zijn 'maiden performance' in een gelaagde wereld waar klanken, (video)beelden en verfpartijen op complementaire wijze de dienst uitmaken.


Lees verder »

∑e_â„žen_∆ip Trio

Het ∑e_â„žen_∆ip Trio, naar het begrip 'serendipiteit' of 'vinden wanneer je niet zoekt', combineert met behulp van een uitgebreid en origineel 'instrumentarium' – van baritonsax, gitaren en cello tot en met soft- en hardware, tekeningen, video en ander beeldend werk – soundscapes met live geprojecteerde beelden en teksten. De ingezette media gaan telkens een nieuwe relatie met elkaar aan, geholpen door het toeval: nu eens lopen ze in elkaar over, dan weer botsen ze met elkaar. Sinds de zomer van 2014 kreeg het trio een warme thuishaven als 'Ensemble in Residence' bij MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven. In september was er een opgemerkte try-out van 'IMâ„žO 19 - weg van woorden' in TivoliVredenburg (Utrecht), op het BYOB-festival (Bring Your Own Beamer), ingebed in het Nederlands Film Festival.

℞∆ is een spin–off van EnsembleXXI o.l.v. Kim Van den Brempt van SLAC-Leuven en van KEM o.l.v. Jasper Vanpaemel van de academie 'De Vonk' Oud-Heverlee. Voor 'IMâ„žO 19' is de set-up:  

  • Dries Verheyen baritonsax - soundtracks - hard- & software - installatie 
  • Thomas van Walle bouzouki - soundtracks - tekst - beelden 
  • Toon Van den Brempt cello - soundtracks - video - installatie


Media en bijlages

Partituur


Download (pdf)     Programmaboektekst TRANSIT

Toon Van den Brempt en Dries Verheyen maken beide deel uit van Ensemble XXI, de klas nieuwe muziek van het Leuvense SLAC, en zijn sinds enkele jaren kind aan huis bij MATRIX. Thomas Van Walle volgt les aan de academie van Oud-Heverlee (Klas Experimentele Muziek). De drie musici delen een fascinatie voor nieuwe speeltechnieken, improvisatie, de elektronische uitbreiding van hun instrument en collectieve compositie. Na een toevallige ontmoeting ontstond Trio SeRenDip. Sinds de zomer van 2014 is Trio Se_Ren_Dip ensemble-in-residence bij MATRIX. Voor dit concert maken ze een gloednieuwe compositie.


Lees verder »     

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.