Transit

Frederik Neyrinck | Gestalt X | 2014

img
Compositiejaar: 2014
Uitgevoerd op Transit door: Quatuor Bozzini

Gestalt X is het tiende en laatste werk uit de reeks Gestalt. Net als in alle andere werken uit deze cyclus worden er in de opstelling kleine manipulaties aangebracht om zo tot andere verhoudingen tussen de instrumenten te komen.


Lees verder »

Dit zorgt ervoor dat de traditionele strijkkwartetformatie nu wordt omgebouwd tot een werk voor altviool, als quasi-solist begeleid door twee violen en een cellopartij als schaduwstem, gezien de cellist(e) met zijn/haar rug naar het publiek gekeerd zit. Het werk refereert constant naar de andere werken uit de reeks. In feite is dit kwartet een verzameling van twaalf korte echo's waarin telkens andere verhoudingen tussen de instrumenten worden gezocht en waar de altviool als quasi-solist ook steeds een andere rol krijgt toebedeeld.

Gestalt X werd gecomponeerd in opdracht van TRANSIT, waar het gecreëerd werd door Bozzini String Quartet op 25 oktober 2014. (Frederik Neyrinck)Media en bijlages

Instrumentatie

strijkkwartet

muzikale constructie voor strijkkwartet met altviool als quasi solist


Lees verder »     

Partituur


Download (pdf)     

Audio


Lees verder »     

Programmaboek Transit 2014


Download (pdf)     
© Transit - Festival 20/21Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

Links

Website Frederik Neyrinck

Website Quatuor Bozzini


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.