Transit

Matthew Schlomowitz | The Major Sevenths Medley | 2014

In mijn verbeelding is The Major Sevenths een band uit East-London die opgericht werd in 2009 en drie albums uitbracht vooraleer te splitten in 2013. Ze hadden een kleine maar toegewijde fanclub. Deze compositie is een medley van hun grootste hits.


Lees verder »

De groep gebruikte alleen grote septiemakkoorden (ze gebruikten geen enkel ander akkoordtype en gebruikten ook geen uitbreidingen of alteraties van akkoorden ). Het groot septiemakkoord bestaat uit de gewone grote drieklank (bijvoorbeeld do-mi-sol) plus de noot die een grote septiem boven de grondtoon van het akkoord ligt (do-mi-sol-si). De klank van het akkoord kan beschreven worden als aangenaam, en het komt vaak voor in ‘middle-of-the-road’, easy-listening muziekstijlen.

The Major Sevenths Medley werd gecomponeerd in opdracht van TRANSIT voor het gitaarkwartet Zwerm, dat het werk creëerde op 26 oktober 2014. (Matthew Schlomowitz)
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.