Transit

Michael Maierhof | Minus 2 | 2017

img
Compositiejaar: 2013
Uitgevoerd op Transit door: MATRIX / Projectensemble

Enkele jaren geleden waagde Michael Maierhof zich aan een werk voor jonge muzikanten. In dit stuk voor vier celli en vier
contrabassen moeten de musici hun instrumenten prepareren met een arsenaal wasknijpers. Zulke prepaties zijn alomtegenwoordig in de muziek van Maierhof en zorgen voor het rijk geschakeerd, quasi-elektronisch klankenpalet dat zo typerend is voor zijn stijl. Een speciaal voor dit project samengesteld ensemble brengt dit spannende werk voor het eerst naar België. [Rebecca Diependaele]
Media en bijlages

videofragment (live ensembles der musikschule stuttgart, première)

FOTO'S


BIO COMPONIST

Michael Maierhof is een Duitse componist die woont en werkt in Hamburg. Hij studeerde wiskunde en muziek in Kassel en kunstgeschiedenis en filosofie in Hamburg. Maierhof schrijft sinds de vroege jaren negentig muziek die niet door toonhoogte wordt bepaald en werkt met instrumenten, objecten, video, preparaties, applicaties oscillerende systemen en motors. Hij was te gast als lector aan onder andere Trinity College in Dublin en is mede-oprichter van het “stock11” artiestennetwerk.


Lees verder »     

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.


Lees verder »     Download (jpg)     Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.