Transit

Nicoline Soeter | Hands full of dirt | 2018

Compositiejaar: 2018
Uitgevoerd op Transit door: VONK

In de productie Songs for VONK nodigt bedenker en co-creator Nicoline Soeter componisten uit om samen met haar een nieuw programma te schrijven. Songs for VONK onderzoekt de unieke kleur van de bezetting, het artistieke DNA van de groep. Songs waarin invloeden uit hedendaags gecomponeerde muziek en avant-garde pop hoorbaar zijn; cross-genre, gedreven door de nieuwsgierigheid naar onverwachte mengtalen. In november 2018 verschijnt dit project op cd en vormt daarmee het debuutalbum van VONK.


Lees verder »

De groep betrekt in dit project twee jonge en veelbelovende componisten, de Nederlandse Brechtje en de Amerikaanse Molly Joyce. Waar Molly Joyce kiest voor het maken van een korte cyclus binnen het project, schrijven Brechtje en Nicoline Soeter vier songs met steeds een ander perspectief op het thema evolutie. Het thema verbindt de songs in een grotere spanningsboog en geeft tegelijkertijd de bewegingsvrijheid aan iedere maker om zich op een persoonlijke manier ertoe te verhouden. Een selectie van dit programma zal vanavond gespeeld worden. Molly Joyce schrijft haar songs vanuit een persoonlijk gezichtspunt, als een proces van aanpassen, vervormen en hervormen. Ze schrijft over het zoeken naar een manier om zich tot haar omgeving te verhouden met de fysieke beperking die ze heeft als gevolg van een auto ongeval.

Molly Joyce en Nicoline Soeter schrijven ook de songteksten, Brechtje werkt samen met verschillende dichters. Nicoline ziet
evolutie als een vorm van imperfectie. Het resulteert in een bewogen liedje over haar eigen perfectionisme. Brechtje creëert een humoristisch perspectief. Van de onhandige situatie waarin je als twee geliefden een arm teveel kunt hebben tot een song over de evolutie van een Mexicaans gerecht. De productie komt tot stand met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten. [Nicoline Soeter]Media en bijlages

Instrumentatie

Concert Transit 2018 Studio STUK 12 oktober door VONK:

Rianne Wilbers - sopraan/soprano
Erwin Muller - klarinet, basklarinet/clarinet, bass clarinet
Stefan de Wijs - sopraansaxofoon, baritonsaxofoon/soprano saxophone, baritone saxophone

Reggy van Bakel - percussie/percussion


Lees verder »     

PROGRAMMABOEK 2018

partituur

Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.