Transit

James Saunders | it is impossible for everyone to achieve everything they want | 2018

Compositiejaar: 2018
Uitgevoerd op Transit door: Nadar Summer Academy

it is impossible for everyone to achieve everything they want vraagt de musici om klanksequensen op te bouwen als antwoord wat eerder gespeeld wordt door de andere musici. Ze hebben controle over hun eigen handelingen, maar in het algemeen niet over die van anderen. Ze kunnen enkele zaken beïnvloeden, maar niet de hele groep, hoewel allianties het mogelijk kunnen maken om de groep sterker te beïnvloeden. Het stuk gaat uit van een set artificieel geconstrueerde of gepresenteerde klanken, onder andere synthetische computerstemmen, opnames van reële klanken, algoritmisch gegenereerde muziek, synthesisers, radio, dictafoons en gesproken bevelen versterkt door een megafoon. De titel komt uit Larry Diamonds tekst What is Democracy? (2004).

 


Lees verder »

De opdracht voor it is impossible for everyone to achieve everything they want werd gegeven door MATRIX Centrum voor Nieuwe Muziek, en gesteund door de Ernst von Siemens Musical Foundation voor de Nadar Summer Academy. Het wordt gecreëerd door het Nadar Ensemble met leden van de Nadar Summer Academy op Transit Festival, Leuven, op 13 oktober 2018. [ James Saunders]Media en bijlages

Instrumentatie

Concert Transit 2018 Soetezaal STUK 12 oktober door MATRIX project ensemble:

Miro Cnops
Marlies Cornelis
Essia Delannoy
Luna Maes
Anton Vandewalle
Taha Posman
keyboards, samplers, radio's, dictafoons, megafoons


Lees verder »     

PROGRAMMABOEK 2018

partituur

Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.