Transit

Frederik Neyrinck | 4 Fragments | 2018

img
Compositiejaar: 2018
Uitgevoerd op Transit door: Lyrisch Laag

4 Fragments voor basklarinet en contrabas brengt vier miniaturen samen waarbij de instrumenten steeds in andere verhoudingen ten opzichte van elkaar getoond worden. Dit is niet enkel en alleen hoorbaar in het muzikale materiaal, maar wordt ook versterkt doordat de basklarinet steeds een andere positie inneemt ten opzichte van de contrabas. Deze verschillende posities zorgen ervoor dat de instrumenten soms evenwaardig zijn aan elkaar, maar evenzeer dat er solistische
passages of “schaduwfuncties” ontstaan, waardoor het principe van een “duo” steeds in een ander daglicht gesteld wordt.[Frederik Neyrinck]
Media en bijlages

PROGRAMMABOEK

partituur

Instrumentatie

Concert Transit 2018 Studio STUK 14 oktober door Lyrisch Laag:

Fie Schouten - basklarinet/bass clarinet
Beltane Ruiz Molina - contrabas/double bass


Lees verder »     

AUDIO (LIVE)


FOTO'S

partituur

BIO COMPONIST

Componist en pianist Frederik Neyrinck (°1985) studeerde in Brussel, Stuttgart en Graz. Hij woont en werkt in Wenen. Neyrinck werkte samen met verschillende ensembles en instituten zoals Asko|Schönberg, Bozzini Quartet en Brussels Philharmonic en uitvoerders als I Solisti del Vento, Spectra Ensemble en Revue Blanche maakten opnames van zijn werk. In 2017-2018 is hij “seizoenscomponist” van Concertgebouw Brugge. Als pianist is hij lid van Ensemble Platypus.


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.