Transit

Programmaboektekst TRANSIT

Circuit Bending Happening | Dijf Sanders

CIRCUIT BENDING HAPPENING 25 en 26 OKTOBER

MATRIX, het Vlaamse centrum voor nieuwe muziekdocumentatie en –educatie, organiseert jaarlijks zo’n zestig activiteiten.  Van lezingen voor musicologen in spe tot workshops in de lagere school, allemaal concentreren ze zich rond ‘klassieke’ muziek van na 1950.

Zo wordt ook het Leuvense STUK tijdens het TRANSITfestival deels door MATRIX ingepalmd.  Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober zal er het resultaat te zien zijn van de ‘Circuit Bending’ workshopreeks.

In de loop van de maand oktober kwamen een tiental jongeren tussen 16 en 46 een paar keer samen onder leiding van Dijf Sanders, één van de pioniers van circuit bending in België.

Samen gingen ze aan de slag om via enkele simpele aanpassingen aan elektronische circuits nieuwe geluiden te toveren uit hun batterij-aangedreven speelgoed, synthesizertjes of gitaarpedalen.

Tijdens TRANSIT tonen ze hun eigengebouwde unieke klankgenerator, die ze bedienen met zelf geconstrueerde draaiknoppen en schakelaars.

Deze installaties zullen te zien zijn in de Ensemblezaal,

Op zaterdag 25 oktober van 19u00 tot 20u30

Op zondag 26 oktober van 13u00 tot 15u30 en van 18u00 tot 20u30
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.