Transit

Componiste Tomoko Fukio werd uitgenodigd door en schreef in opdracht van de Internationale Ferienkurse für Neue Musik, Darmstadt (Duitsland), International Music Festival in Melbourne (Australië), La Biennale di Venezia (Italië), Takefu International Music Festival ( Japan), Pan Music Festival (Zuid-Korea), Maerz Musik in Berlijn en eclat Festival Neue Musik Stuttgart (Duitsland), enz.

Haar werken werden ook geselecteerd voor de iscm World Music Days in Hong Kong 2001, Zagreb 2005 en Oostenrijk-Slovakia 2013. Fukui werd bekroond in de compositiesectie (orkestwerken en kamermuziekwerken) van de Music Competition van Japan en ontving de Akiyoshidai International Compositional Prize, en de Scholarship Prize van Darmstadt.

 

Daarnaast is Fukui ook actief als dirigent van concerten gehouden in binnenen buitenland. Sinds 2001 leidt zij het ensemble next mushroom promotion, een hedendaags muziekensemble en haar radicale project lokte heel wat aandacht. Het ensemble was te gast op verschillende internationale festivals en creëerde al vele werken van Japanse componisten. In 2005 ontving ze de Keizo Saji Prize voor haar uitvoering van werk van Toshio Hosokawa van de Suntory Foundation for Arts.

Fukui werd geboren in 1960 in Kyoto, Japan. Ze studeerde literatuur, dans, bibliothecaris, piano en compositie. En soms was ze aan het zingen op straat.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.