Transit

Gudmundur Steinn Gunnarsson (1982) is afkomstig van Reykjavik in IJsland. Hij studeerde compositie aan het Mills College bij Alvin Curran, Fred Frith en John Bischoff. In IJsland studeerde hij met Atli Ingolfsson en tal van andere IJslandse componisten. Hij nam deel aan Karlheinz Stockhausens zomercursus in Kürthen in 2004 en aan de Ferienkurse für Neue Musik in Darmstadt in 2008. Hij volgde ook masterclasses bij Helmut Lachenmann, Tristan Murail en Pauline Oliveros. Gudmundurs muziek werd uitgevoerd door gerenommeerde Scandinavische ensembles tijdens festivals zoals Time of Music, Thingamajigs Festival, Reno Interdisciplinary Arts Festival, Dark Music Days en Nordic Music Days. 

In 2011 won Gudmundur de Nationale Compositiewedstrijd naar aanleiding van de 80ste verjaardag van de IJslandse Radio. In datzelfde jaar kwam ook zijn album Horpma uit bij Carrier Records. Gudmundur is stichtend lid van het S.L.Á.T.U.R. collectief in IJsland en is co-curator van het festival Slaturtid en de concertreeks Jadarber in het Reykjavik Arts Museum. 
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.