Transit

Daan Janssens | (l'espace d'une page) | 2014

img
Compositiejaar: 2014
Uitgevoerd op Transit door: Spectra ensemble

In de loop van 2010 en 2011 schreef ik drie studies als voorbereiding op mijn kameropera Les Aveugles (2011). (l’espace d’une page) kan beschouwd worden als een soort na-studie, een compositie waarin ik materiaal en ideeën uit de kameropera uitbreid en verder ontwikkel. In tegenstelling tot de drie voorstudies, die een spel vormden van soms langere blokken muziek die vaak letterlijk terugkeerden in verschillende muzikale contexten, was het materiaal uit Les Aveugles dat de basis vormde voor (l’espace d’une page) abstracter van aard: een arpeggiofiguur van piano en slagwerk, een opeenvolging van enkele chromatische tonen, ...


Lees verder »

 (l’espace d’une page) is geschreven voor drie blazers, drie strijkers en drie ‘slagwerk’ instrumenten. De cimbalom fungeert doorheen het werk als ‘quasi-solist’. Op bepaalde momenten is er een duidelijke verhouding tussen de solist en het ensemble, op andere momenten verdwijnt deze hiërarchie of nemen andere instrumenten de solistische rol van de cimbalom over.

(l’espace d’une page) werd geschreven in opdracht van SPECTRA, en werd gecreëerd tijdens TRANSIT op 24 oktober 2014. (Daan Janssens)

programmaboek Transit 2014Media en bijlages

Audio

c Daan Janssens

Instrumentatie

solo cimbalom, fluit, (bas)klarinet, hoorn, piano, percussie, viool, altviool, cello


Lees verder »     

Programmaboek Transit 2014


Download (pdf)     
© Transit - Festival 20/21
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.