Transit

Luc Brewaeys | Per André L. 80 | 2015

img
Compositiejaar: 2011
Uitgevoerd op Transit door: Talea Ensemble

Deze korte compositie was de eerste die ik componeerde na maanden van zware ziekte, en geschreven voor cellosolo als een verrassing voor de 80e verjaardag voor mijn vroegere leraar en vriend André Laporte. De eerste performance werd verzorgd door celliste Seraphine Stragier op 24 juli 2011 tijdens een feestdiner voor Laporte.


Lees verder »

De compositie is gebaseerd op harmonieën (flageolettonen) en ‘multiphonics’ met extreem subtiele klanken, delicaat en (soms) zeer moeilijk correct uit te voeren. Er zijn misschien 4 of 5 ‘normale’ noten in het werk. Als een eerbetoon aan André schreef ik een licht gearrangeerde quotatie – met flageoletten uiteraard – op het hoofdthema van zijn opera Das Schloss (Het Kasteel, naar Kafka), die hij componeerde in de vroege jaren 80 voor het Brussels Nationaal Opera Orkest van La Monnaie/De Munt. [Luc Brewaeys]Media en bijlages

Foto's


© Mark Rietveld
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.