Transit

Eveline Vervliet | Proprius Capio | 2017

img
Compositiejaar: 2017
Uitgevoerd op Transit door: MATRIX / Nadar Summer Academy 7

Ook jong compositietalent krijgt een plaatsje tijdens de Nadar Summer Academy: deze zomer (2017) werkte Eveline Vervliet aan een gloednieuwe compositie: Proprius Capio

[Rebecca Diependaele]

Eveline Vervliet:

"Ik componeerde Proprius Capio tijdens de Nadar Summer Academy in juli 2017. De titel is Latijn voor het woord 'proprioceptie'; de mogelijkheid van de mens om de positie en de beweging van zijn lichaam te kunnen waarnemen zonder de hulp van een van zijn zintuigen. Wij zouden dit ons zesde zintuig noemen. Na het verhaal te lezen van een vrouw die haar proprioceptie verloren had in het boek The Man Who Mistook His Wife For A Hat van de neuroloog Oliver Sacks, vroeg ik mijzelf af hoe het zou zijn om niet het gevoel te verliezen met je lichaam, maar met je instrument. Proprius Capio is een poging om dit concept te illustreren."


Lees verder »

"Ik componeerde Proprius Capio tijdens de Nadar Summer Academy in juli 2017. De titel is Latijn voor het woord 'proprioceptie'; de mogelijkheid van de mens om de positie en de beweging van zijn lichaam te kunnen waarnemen zonder de hulp van een van zijn zintuigen. Wij zouden dit ons zesde zintuig noemen. Na het verhaal te lezen van een vrouw die haar proprioceptie verloren had in het boek The Man Who Mistook His Wife For A Hat van de neuroloog Oliver Sacks, vroeg ik mijzelf af hoe het zou zijn om niet het gevoel te verliezen met je lichaam, maar met je instrument. Proprius Capio is een poging om dit concept te illustreren."



Media en bijlages

instrumentatie

Concert Transit 2017 Ensemblezaal STUK 22 oktober door deelnemers van de Nadar Summer Academy #7:

Miro Cnops - cello

Essia Delannoy - objecten

Wim Pelgrims - percussie

Taha Posman - piano

Yassine Posman - klarinet, saxofoon

Anna Vermeulen - cello

Eveline Vervliet - compositie

Elisabeth Klinck - viool

  


Lees verder »     




Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.