Transit

Jennifer Walshe | 1984, IT'S OK | 2015

img
Compositiejaar: 2015
Uitgevoerd op Transit door: Nadar Ensemble

Ik bracht mijn tienerjaren door ondergedompeld in twee verschillende klankwerelden. Aan de ene kant speelde ik trompet in het Iers Jeugdorkest, waar een hele resem onwaarschijnlijk over-ambitieuze dirigenten werken op het programma zetten als Stravinskys Sacre du Printemps, Richard Strauss’ Ein Heldenleben en Mahler 2 en 5. Als ik daar zat, achteraan in het orkest, voelde ik in die stukken enorme energiestromen opwellen uit de koperblazerssectie. Dat vond ik waanzinnig fascinerend. Na die orkestrepetities ging ik naar huis, waar ik elektrische gitaar zat te spelen en te luisteren naar bands als The Pixies, Stiff Little Fingers, Joy Division, The Undertones en The Clash.

Dit werk is niet bedoeld als een hommage of een cover, maar speelt zich gewoon af in een alternatief universum waar die twee werelden versmolten zijn en een nieuwe logica vormen. [Jennifer Walshe]

programmaboek Transit 2015, foto © A.T. Schaefer
Media en bijlages

Instrumentatie

viool, cello en percussie

duur: 12'


Lees verder »     

Foto's repetitie

partituur

Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.