Transit

Tim Mariën | Unresolved Streets | 2015

img
Compositiejaar: 2015
Uitgevoerd op Transit door: Tiptoe Company

Unresolved Streets is een vervolg op Basement Of Strings dat werd gecreëerd tijdens het Darmstadt festival in 2012. Basement Of Strings schreef ik voor de muzikanten die een stipendiumprijs hadden behaald tijdens het Darmstadt festival in 2010. Toevallig bespeelden deze muzikanten allen een snaarinstrument (met één uitzondering). Na de uitvoering ontmoette ik enkele muzikanten van Tiptoe Company. Toevallig een ensemble van snaarinstrumenten (met één uitzondering). Zodoende werden beide werken geschreven voor een bezetting van verschillende snaarinstrumenten. De titel vond ik terug in een uitspraak van Werner Herbers over de muziek van Robert Graettinger: “[...] in some parts of his work there is a shapelessness, some wandering off into ‘unresolved streets’”. [Tim Mariën]
Media en bijlages

Foto's concert


© Mark Rietveld
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.