Transit

Tim Mariën | Unresolved Streets | 2015

img
Compositiejaar: 2015
Uitgevoerd op Transit door: Tiptoe Company

Unresolved Streets is een vervolg op Basement Of Strings dat werd gecreëerd tijdens het Darmstadt festival in 2012. Basement Of Strings schreef ik voor de muzikanten die een stipendiumprijs hadden behaald tijdens het Darmstadt festival in 2010. Toevallig bespeelden deze muzikanten allen een snaarinstrument (met één uitzondering). Na de uitvoering ontmoette ik enkele muzikanten van Tiptoe Company. Toevallig een ensemble van snaarinstrumenten (met één uitzondering). Zodoende werden beide werken geschreven voor een bezetting van verschillende snaarinstrumenten. De titel vond ik terug in een uitspraak van Werner Herbers over de muziek van Robert Graettinger: “[...] in some parts of his work there is a shapelessness, some wandering off into ‘unresolved streets’”. [Tim Mariën]
Media en bijlages

instrumentatie

Concert Transit 2015 Labozaal STUK 25 oktober door Tiptoe Company

Jona Kesteleyn - 12-snarige gitaar

Pieter Lenaerts - contrabas 

Liesbeth Lambrecht - stroh-viool

Seraphine Stragier - cello

Maria José Jeannin - harp


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Tim Mariën studeerde aan de Academie voor Muziek-Woord-Dans in Heist-op-den-Berg notenleer, piano, gitaar, muziekgeschiedenis en harmonie. Na de ontdekking van avant-garde componisten zoals Pierre Henry, Luigi Nono en Karlheinz Stockhausen begon hij als tiener te componeren met klankopnamen uit zijn directe omgeving. Hij studeerde musicologie aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij de muziek in ‘extended just intonation’ van de Amerikaanse componist Harry Partch (1901-1974) ontdekte. In de Heistse Hnita-hoeve organiseerde hij in 2001 een concert met voor de eerste keer eigen werk. Een jaar later ontmoette hij de Italiaanse componist Salvatore Sciarrino die hem inspireerde om verder deel te nemen aan de wereld van de nieuwe gecomponeerde muziek. 


Lees verder »     

VIDEOFRAGMENT

(teaser concert 'Hacking The Piano' - Tiptoe Company, 2018)

Foto's concert


© Mark Rietveld

RECHTEN

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.