Transit

Tomoko Fukui | Singin' in the wind | 2015

img
Compositiejaar: 2015
Uitgevoerd op Transit door: LAPS ensemble

De laatste 50 jaar werd geen grote demonstratie gehouden in Japan. Vandaag de dag gebeuren veel zaken in Japan, zeker na de tsunami in 2011, waardoor we ernstiger zijn moeten gaan nadenken over onze principes. De bevolking begon zich ook te verzetten tegen de politiek en hield soms protestacties.


Lees verder »

Er is een lyrische tekst van een oud lied dat in de jaren ’60 werd geschreven als protest tegen oorlog. Wanneer ik deze tekst lees, heb ik het gevoel dat er de laatste 50 jaar niets is veranderd. Mensen maken nog steeds wapens en rouwen nog steeds om veel zaken. Kunnen we hier aandacht voor vragen vooraleer we de wereld en aarde vernietigen? In deze tekst raakten de woorden ‘the answer is in the wind’ me. Toen ik begon met deze compositie, had ik het beeld voor ogen van mensen die stappen op zoek naar een antwoord in de wind. Deze compositie is een antwoord op dat oude lied.

In dit werk heb ik geprobeerd de vele stemmen die hier en daar verschijnen en weer verdwijnen te verwerken. Hoewel dit een eenvoudig idee is, moest ik een eigen klank vinden om de polyfonie duidelijk te maken. Als je aandachtig naar iedere klank luistert, zal je de polyfonie van het timbre als stereofonie ervaren. [Tomoko Fukui]
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.