Transit

BIO COMPONIST

Lament | Kate Moore

Kate Moore is een internationaal gerenommeerd componist. In 2017 ontving ze de prestigieuze Nederlandse compositieprijs Matthijs Vermeulen. Haar werk werd reeds uitgevoerd door onder meer Asko|Schönberg, Bang on a Can, Icebreker, Slagwerk Den Haag, Ensemble Offspring, The Australian String Quartet, het Nederlands Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. In 2018/19 was ze Zielsverwanten componist in residentie aan het Muziekgebouw aan 't IJ met haar eigen Herz Ensemble en in 2018 was ze Composer-in-focus op November Music. Moore ontving reeds een MacDowell Colony en Yaddo beurs, een Tanglewood compositiebeurs en Civitella Ranierei beurs. 

Ze behaalde een doctoraat aan het Sydney University Conservatory of Music, een masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en een erediploma van de Australian National University, waar ze de University Medal ontving met major in de compositie en elektroakoestische compositie. In 2017 werd haar oratorium Sacred Environment gecreëerd op het Holland Festival Proms in het Concertgebouw en in 2018 ging haar requiem Lux Aeterna | VIVID in première als openingsconcert van November Music.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.