Transit

Klankkleur en een fascinatie voor bijzondere geluiden, alsook de sensatie die deze geluiden teweegbrengen, zijn voor Nicoline Soeter altijd het vertrekpunt voor een compositie. Zij schreef in opdracht van festival November Music, het Fonds Podiumkunsten, Muzieklab Brabant, literair productiehuis Wintertuin en Intro in situ, Maastricht. Haar werk werd o.a. uitgevoerd bij de Gaudeamus muziekweek, De week van de hedendaagse muziek in Gent, MC De Toonzaal in Den Bosch, Axes, Eindhoven, Galerie Marzee en concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen, Intro in Situ, Maastricht en De Link in Tilburg. Nicoline Soeter won de prijs Kunst en Filosofie van bkkc, Tilburg University en Avans Hogescholen in 2013. Sinds september 2014 is ze als componiste en artistiek leider betrokken bij het nieuw opgerichte ensemble vonk. 

Componiste Nicoline Soeter heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als multidisciplinair maker met een sterke focus op de relatie tussen muziek en tekst. Ze werd in 2016/2017 ondersteund door New Arrivals. Soeter schreef onder meer in opdracht van het Fonds Podiumkunsten, festival Wintertuin, November Music, Cultura Nova en Transit. Haar werk werd uitgevoerd bij verschillende festivals en concertorganisaties, waaronder November Music, Cross-linx en de Gaudeamus muziekweek en uitgegeven bij Donemus Publishing.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.