Transit

BIO COMPONIST

Tombeau | Taylan Susam

Taylan Susam werd in 1986 geboren in Amsterdam als zoon van Turkse ouders. Hij studeerde compositie bij Samuel Vriezen, Martijn Padding en Yannis Kyriakides. Hij volgde ook lessen bij Alvin Lucier, Christian Wolff, Richard Ayres en Bernhard Lang. Andere invloedrijke mentors waren James Fulkerson, Antoine Beuger en Dante Boon. Taylan Susam volgde klarinetlessen bij Emirhan Tuga en piano bij Selim Dogru. Daarnaast werd hij beïnvloed door personen zoals filosoof Victor Kal, theorist Ervin Wilson, Johann Georg Hamann, Ivan Illich en vele anderen. Zijn muziek werd al uitgevoerd in de Verenigde Staten, Europa en het Verre Oosten, meestal door muzikanten die verbonden zijn met de Wandelweiser Group. 

Ook andere ensembles speelden zijn werken, zoals Folds Ensemble, the Dog Star Orchestra, Ensemble Chronophonie, Asko|Schönberg, Incidental Music, en Nieuw Ensemble. Als recente projecten zijn de samenwerking met Antoine Beuger en de Oostenrijkse dichter Oswald Egger, en een 24 uur durend optreden in Zürich met Manfred Weder en Stefan Thut te vermelden.
De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.