Transit

Richard Barrett | on | 2011

on is een compositie voor variabele bezetting waarvan de duur afhangt van het aantal muzikanten dat meespeelt. Elke muzikant beschikt over een korte maar zeer precies genoteerde partij, die op eender welk moment onderbroken mag worden door een stilte of door een improvisatorische actie. Op die manier wordt de spontane verbeelding van elke muzikant geconditioneerd door het neergeschreven materiaal zonder de improvisatie in te perken door bepaalde ‘instructies’. De volledige versie van on, die twintig muzikanten betrekt en ongeveer twintig minuten duurt, vormt het laatste deel van het twee uur durende werk CONSTRUCTION, dat ontstond in opdracht van de stad Liverpool en in november 2011 zal worden gecreëerd op het Huddersfield Contemporary Music Festival.

On werd geschreven in opdracht van ELISION ensemble dat het creëerde op 22 oktober 2011 tijdens het TRANSIT festival. [R.B.]

Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.