Transit

Aliona Yurtsevich | The Garden of Earthly Delights | 2011

The Garden of Earthly Delights voor solo accordeon is opgedragen aan Hieronymus Bosch en acterend accordeonist Luka Juhart. Het werk gaat op zoek naar betekenisvolle verbanden tussen muzikale en visuele taal: de ‘hoorbaarheid’ en visuele betekenis van muzikale gebaren, of het gebruik van de zichtbare lichaamstaal van de musicus in de context van de uitvoering. Hoe kunnen deze uitingen bijdragen aan een visueel-muzikale woordenschat, die aangewend kan worden in de dramaturgie van een muziekcompositie. Geïnspireerd door Bosch’ schilderij De Tuin der Lusten en de buitengewone performatieve kwaliteiten van acterend accordeonist Luka Juhart, kijk ik er naar uit de rol en het gebruik van lichaamstaal en fysieke gebaren in een muzikale context te onderzoeken – waar muziek visueel wordt, en het visuele muziek.

The Garden of Earthly Delights werd geschreven in opdracht van November Music en TRANSIT, waar het op 23 oktober 2011 gecreëerd werd door Luka Juhart. [A.Y.]

Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.