Transit

Thomas Smetryns | My friends singing Early Music | 2014

img
Compositiejaar: 2014
Uitgevoerd op Transit door: Nordic Affect

In My friends singing Early Music laat ik enkele van mijn vrienden – sommigen hebben een muzikale achtergrond, anderen niet - door mij gemaakte grafische representaties zingen van 4 stukken uit de middeleeuwen, renaissance en barok. Hun uitvoeringen werden opgenomen en geregistreerd op video en dit materiaal werd dan gearrangeerd/herwerkt voor het ensemble. De overdracht van muzikaal materiaal staat hier voor mij centraal: mijn interpretatie van het origineel wordt door mijn vrienden geïnterpreteerd en vertaald in nieuwe muziek die dan weer door mij wordt geïnterpreteerd om tot de compositie voor Nordic Affect te komen. Hierbij wordt het uiteindelijke resultaat erg afhankelijk van de al dan niet intentionele acties en van de sterktes en zwaktes van iedere schakel in dit proces.


Lees verder »

1 Recordare mei - gregoriaans

door Jakob Ampe

2 Haec Dies - Léoninus

door Hannelore Vanheerswynghels en Heleen Van Haegenborgh

3 Mille Regretz - Josquin Des Prez

door Jakob Ampe, Wannes Gyselinck, Benjamin Dousselaere en Laura Maes

4 The airy Violin - Henry Purcell

door Wannes Gyselinck, Jakob Ampe en Laura Maes

My friends singing Early Music werd gecomponeerd in opdracht van TRANSIT, waar het gecreëerd werd door Nordic Affect op 25 oktober 2014. (Thomas Smetryns)

Programmaboek Transit 2015Media en bijlages

Programmaboek Transit 2014


Download (pdf)     
© Transit - Festival 20/21

Instrumentatie

Concert Transit 2014 Labozaal STUK 25 oktober door Nordic Affect:

Halla Steinunn Stefansdottir - viool

Gudrun Hrund Hardardottir - altviool

Hanna Loftsdottir - cello

Georgia Browne - traverso

Gudrun Oskarsdottir - klavecimbel


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Thomas Smetryns (1977) studeerde compositie bij Godfried-Willem Raes aan het conservatorium van Gent. Zijn zoektocht in het creëren van een experimentele muziekpraktijk resulteert in projecten waarbij een brede waaier aan instrumenten (gaande van ophicleïde tot elektronica en platendraaiers), uitvoerders (professionele klassiek geschoolde muzikanten, muzikanten uit de improvisatie scène maar ook amateurs en jongeren) en verschillende manieren van noteren aan bod komen. Improviseren doet hij voornamelijk met zijn uitgebreide collectie stemvorken en zijn collectie etnische muziek op 78 toeren platen. Hij schreef muziek voor onder andere SPECTRA, Daan Vandewalle, het barokorkest B’Rock, het Klarafestival en ICTUS ensemble. 


Lees verder »     

Audiofragment (Deel 3: Mille Regretz)

zang: Laura Maes, Wannes Gyselinck, Benjamin Dousselaere, Jakob Ampe; instrumenten: Nordic Affect

Foto's repetitie


RECHTEN

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.