Transit

Marco Momi | ALMOST CLOSE | 2019

img
Compositiejaar: 2015
Uitgevoerd op Transit door: Nicolas Hodges

ALMOST CLOSE voor piano en omzetters is het laatste werk in de serie Almost (Almost Requiem voor ensemble en stem – Almost Close I: Almost Nowhen voor ensemble – Almost Close II: Almost Nowhere voor ensemble en electronics).


Lees verder »

De collectie stelt de ‘proxemics’ van het componeren in vraag: de wens naar een plaatsing in tijd en ruimte (Almost Nowhen/Almost Nowhere), het beroeren van herinneringen en lichamen (Almost Requiem/Almost Close) die cirkelen rond de ambitie van anonimiteit. De drang naar nauwkeurigheid leeft in de wereld van verwarring en kruist het pad met de intimiteit en het vertellen van verhalen.

Het onophoudelijke verlangen naar definiëren en begrijpen is de setting waarin de klank haar survival skills uittest. De essentie schuilt in het woord ‘bijna’.

ALMOST CLOSE bestaat uit twee delen: Polpa (vingertop/pulp) en Unghia (nagel). Deze twee delen punctueren de serie als intieme rustmomenten; de enige en laatste spatie waarin het oxymoron van tegelijkertijd dichtbij en veraf zijn kan huizen. De hybride stem markeert het laatste statement. [JoshuaCms]

Foto Maurizio Rellini

 Media en bijlages

PROGRAMMABOEK

partituur

INSTRUMENTATIE

Concert Transit 2019 Labozaal STUK 20 oktober door Nicolas Hodges - piano

 


Lees verder »     

Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.