Transit

Aaron Einbond | The kind of problem a city is | 2017

img
Compositiejaar: 2017
Uitgevoerd op Transit door: Yarn/Wire

Dit is een portret van mijn langdurige samenwerking met Yarn/Wire, gericht op onze gedeelde geschiedenis en onze relatie met onze thuisstad New York. Qua aanpak gaat het om een ‘radicale personalisatie’, niet alleen wat betreft de muzikale materialen, gesampled met de leden van het ensemble en gebruikt om de instrumentale partituur te componeren, maar ook wat betreft de incorporatie van audio-interviews met de muzikanten, die vertellen over hun ervaringen met en herinneringen aan de stad.


Lees verder »

Deze worden aangevuld met ‘fieldrecordings’ die op dezelfde locaties werden gemaakt, en fragmenten uit Jane Jacobs’ ruimtelijke-planning- klassieker The Death and Life of Great American Cities, die worden voorgelezen door de muzikanten. Deze materialen vormden de bron voor nauwgezette transcripties, waarbij gebruik werd gemaakt van de klankkleuren van kleine percussie-instrumenten, de melodica, de duimpiano, de kalimba en de piano, om zo de precieze coloristische en ritmische details van de stedelijke taferelen en teksten te reproduceren. Het resultaat kan worden gehoord als de uitvoering van een installatie, een hoorspel, een sonore documentaire, een gepersonaliseerde stadskaart, of een theater in pocketformaat, dat de onbeantwoordbare vraag stelt van hoe ‘thuis’ klinkt. [Aaron Einbond]

Fragmenten van The Death And Life Of Great American Cities van Jane Jacobs, copyright © 1961, 1989 Jane Jacobs. Gebruikt met toestemming van Random House, Penguin Random House LLC. Alle rechten voorbehouden.Media en bijlages

PROGRAMMABOEK


Instrumentatie

Concert Transit 2017 Soetezaal STUK 21 oktober door Yarn/Wire:

Ian Antonio - percussie
Laura Barger - piano
Russel Greenberg - percussie
Ning Yu - piano


Lees verder »     

BIO COMPONIST

In zijn werk exploreert Aaron Einbond de intersectie van instrumentale muziek, geluidsinstallaties, field recording en technologie, de spontaneïteit van een live performance met computerinteractie. Zijn recente muziek focust op audio transcriptie als het centrum van een creatief process dat compositie, improvisatie en interpretatie samenbrengt, daarbij de drempels van perceptie tussen instrument - podium - ruimte - luidspreker in vraag stellend.

 


Lees verder »     

audio (uit cd 'Cities')

Yarn/Wire

FOTO'S


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License

 


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.