Transit

Mark Andre | Iv 1 | 2015

img
Compositiejaar: 2010
Uitgevoerd op Transit door: Yukiko Sugawara

Iv is een cyclus van kamermuziekwerken, waarbij de problematiek van introversie centraal staat. Drie groepen van materiaal liggen aan de grondslag van de versnippering: disharmonische, harmonieuze en lawaaierige geluiden. Dit creëert onverwachte innerlijke klankwerelden door verschillende klankruimten en -families die de spanningsboog van het stuk opbouwen.

De I(ntro)v(ersie) heeft betrekking op de compositorische representatie van existentiële en metafysische voorstellingen. [Mark Andre]

programmaboek Transit 2015


Lees verder »

 Media en bijlages

instrumentatie

Concert Transit 2015 Soetezaal STUK 25 oktober door: 

Yukiko Sugawara - piano


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Alexander Khubeev werd geboren in 1986 in de stad Perm (Rusland). Hij studeerde af aan het Moscow Tchaikovsky Conservatory in 2011 (compositie bij Yuri Kasparov en Igor Kefalidis), en is er nu postgraduaat student. Alexander Khubeev nam deel aan het International Academy of Moscow Contemporary Music Ensemble (2011, docenten Pierluigi Billone en Franck Bedrossian) en volgde masterclasses gegeven door Russische en buitenlandse componisten zoals Beat Furrer, Ivan Fedele, Chaya Czernowin, Mark Andre, Klaus Lang en anderen. 


Lees verder »     

audio

(uit album 'Mark Andre: Piano Music' door Yukiko Sugawara, 2013)

Foto's


© Mark Rietveld

RECHTEN

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.