Transit

Maarten Buyl | Impetus Rev | 2014

img

Impetus Rev is een verzameling van melodische patronen en maskers in omkeerbaar contrapunt die de transformationele elasticiteit van de (mezzosopraan)stem onderzoeken. Door continue klankvervormingen, afgeleid van een referentiële ‘multi-sourced’ vocale blauwdruk, kan de soliste een grotere variëteit aan timbres gebruiken dan met haar eigen stem alleen. De tastbare techniek van de zangeres is gehuld in een klankvermomming om zo nieuwe grenzen van muzikaal begrip te ontdekken, voorbij de gebruikelijke notie van herkenning. De uitersten waarnaar de live stem zich plooit en de spanning tussen de originele stem en haar ‘dekmantel’ zijn de richtlijnen waarmee een blijvende muzikale taal ontstaat die gevormd wordt door de ambigue unisono van geleidelijke spectrale verschuivingen en snelle klankkleurveranderingen. (Maarten Buyl)
Media en bijlages

instrumentatie

Concert Transit 2014 Soetezaal STUK 25 oktober door ChampdAction:

Els Mondelaers - mezzosopraan

electronics


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Maarten Buyl (1982) studeerde schriftuur, compositie en elektronische muziek aan de conservatoria in Brussel en Antwerpen, onder andere bij Peter Swinnen en Wim Henderickx. Sinds 2003 richt hij zich op het creëren van eigen werk waarin spectrale en psychoakoestische klankfenomenen muzikaal onderzocht worden. Daarnaast verleende hij zijn medewerking aan diverse projecten voor de ontwikkeling en uitvoering van live electronics op concerten en opnames (ChampdAction, SPECTRA, Ensemble Recherche, ...) en het ontwerpen van klank voor theater- en dansvoorstellingen (Toneelhuis, LOD, Troubleyn, Virion). 


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.