Transit

Luc Brewaeys | Nobody's perfect (Michael Finnissy Fifty) | 2016

img
Compositiejaar: 1996
Uitgevoerd op Transit door: Ian Pace

Dit werk werd gecomponeerd in 1996, op vraag van de Britse pianist Ian Pace en ter ere van de vijftigste verjaardag van Michael Finnissy. De eerste uitvoering vond plaats op 11 juli in het British Music Information Centre, samen met een vijftiental andere werken, geschreven door collega’s voor dezelfde gelegenheid.

Het moeilijkste aan dit werk was het vinden van een gepaste titel. Uiteindelijk viel de keuze op Nobody is Perfect!, wat vervolgens de eerste van een ganse reeks composities bleek te zijn. De tweede werd er één voor 15 instrumenten (ter ere van de 65e verjaardag van André Laporte). De derde is een strijkkwartet (ter ere van de 75e verjaardag van Lukas Foss). Er zullen nog meer van deze kortere werkjes volgen, voor andere (en alleen maar voor) componisten, en voor de meest gedifferentieerde instrumentale combinaties.

Dit werk is een hommage aan de virtuositeit van Michael Finnissy (als componist en als uitvoerder) en aan de voorliefde die Ian Pace koestert voor het uitvoeren van nieuwe en (soms enorm) complexe muziek. Met uitzondering van een vrij korte langzame passage is dit werk een waterval van extreem (veel) snelle noten. Het achterliggende idee was om iets min of meer spectraals te maken, met veel vrolijkheid… [Luc Brewaeys]
Media en bijlages

Programmaboek 2016


Instrumentatie

Concert Transit 2016 Soetezaal STUK 29 oktober 2016 door Ian Pace.

Ian Pace - piano


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Luc Brewaeys (1959-2015) studeerde compositie bij André Laporte in Brussel, bij Franco Donatoni in Siena en bij Brian Ferneyhough in Darmstadt. In de vroege jaren 1980 had hij regelmatige contacten met Iannis Xenakis in Parijs. Hij kreeg verschillende prijzen in binnen- en buitenland, waaronder de Prix de Musique Contemporaine du Québec voor zijn volledig werk, zo werd hij in 2013 nog door Klara uitgeroepen tot Musicus van het jaar.


Lees verder »     

audio (live; klara-uitzending hoogtepunten transit)


Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.