Transit

Michael Finnissy | 3 pieces (Nos. 4-6) from Choralvorspiele for solo piano | 2016

img
Compositiejaar: 2012
Uitgevoerd op Transit door: Mark Knoop

Choralvorspiele is een set van acht bewegingen voor pianosolo, geïnspireerd door de koraalpreludes van Franz Tunder, Buxtehude en Bach. Finnissy filtert deze traditie doorheen een aantal andere gebruiken, die steunen op de Lutheraanse hymne: met name de Noorse spirituele volksmuziek (in de eerste vier bewegingen van de set) en de Amerikaanse ‘Sacred Harp’-samenzang, die is gebaseerd op participatief zingen (in de tweede vier bewegingen). [Michael Finnissy]
Media en bijlages

Programmaboek 2016


Download (pdf)     

Instrumentatie

Concert Transit 2016 Soetezaal STUK 30 oktober 2016 door: 

Mark Knoop - piano


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Componist Michael Finnissy (°1946) is gefascineerd door de politieke aspecten van muziek. Hij gelooft dat alle muziek in zekere zin ‘programmatisch’ is, gezien ze binnen een cultuur ontstaat die zowel de muzikale als buitenmuzikale bekommernissen van de componist reflecteert. Zijn politiek en sociaal engagement is steeds prominenter geworden doorheen zijn carrière. Finnissy gaf les aan de Royal Academy of Music, de University of Sussex en is momenteel professor compositie aan de Universiteit van Southampton.


Lees verder »     

Foto's Concert


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

Links

WEBSITE JULIET FRASER

WEBSITE MARK KNOOP

WEBSITE MICHAEL FINNISSY


UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.beDe TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.