Transit

Matthew Schlomowitz | A to Zzz | 2012

A to Zzz is een stuk voor vijf performers waarin beweging, muziek, tekst en lichtontwerp als gelijkwaardige elementen aan bod komen. De titel verwijst naar het concept van het werk: A to Zzz beweegt zich letterlijk doorheen het alfabet. Elke letter vertegenwoordigt een idee. Dat idee kan naar een persoon (F = Freddy Mercury), een onderwerp (P = posi-tions in space) of een concept (O = outwards) verwijzen.


Lees verder »

De reis doorheen het alfabet vormt een raamwerk, een vast referentiepunt in een verder onvoorspelbare tocht vol verrassingen, verbeeldingen en uitbarstingen!

A to Zzz laat zich inspireren door het alledaagse, door zowel populaire als ‘hogere’ cultuur: moderne dansbewegingen, orkestdirigenten, fictieve personages uit de filmgeschiedenis en dagelijkse activiteiten; de muziek en klank van abstracte texturen, field recordings en psychedelische rock; het licht van een kantoor, straatverlichting of nachtlampen. [M.S.]
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.