Transit

Luc Brewaeys | Per André L. 80 | 2015

img
Compositiejaar: 2011
Uitgevoerd op Transit door: Talea Ensemble

Deze korte compositie was de eerste die ik componeerde na maanden van zware ziekte, en geschreven voor cellosolo als een verrassing voor de 80e verjaardag voor mijn vroegere leraar en vriend André Laporte. De eerste performance werd verzorgd door celliste Seraphine Stragier op 24 juli 2011 tijdens een feestdiner voor Laporte.


Lees verder »

De compositie is gebaseerd op harmonieën (flageolettonen) en ‘multiphonics’ met extreem subtiele klanken, delicaat en (soms) zeer moeilijk correct uit te voeren. Er zijn misschien 4 of 5 ‘normale’ noten in het werk. Als een eerbetoon aan André schreef ik een licht gearrangeerde quotatie – met flageoletten uiteraard – op het hoofdthema van zijn opera Das Schloss (Het Kasteel, naar Kafka), die hij componeerde in de vroege jaren 80 voor het Brussels Nationaal Opera Orkest van La Monnaie/De Munt. [Luc Brewaeys]Media en bijlages

PROGRAMMABOEK 2015


instrumentatie

Concert Transit 2015 Soetezaal STUK 23 oktober 2015 door:

Chris Gross - cello


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Luc Brewaeys (1959-2015) studeerde compositie bij André Laporte in Brussel, bij Franco Donatoni in Siena en bij Brian Ferneyhough in Darmstadt. In de vroege jaren 1980 had hij regelmatige contacten met Iannis Xenakis in Parijs. Sinds 1985 werkt hij als muziekregisseur bij de Vlaamse Radio. Hij kreeg verschillende prijzen in binnen- en buitenland, waaronder de Prix de Musique Contemporaine du Québec voor zijn volledig werk. Luc Brewaeys krijgt veel opdrachten in België en in het buitenland. Hij schreef onder meer acht symfonieën, twee strijkkwartetten, kamermuziek en solowerken, maar ook elektroakoestische muziek. 


Lees verder »     

audio

Link naar audio op website Luc Brewaeys:

Per André L. 80 – LUC BREWAEYS COMPOSER


Lees verder »     

Foto's


© Mark Rietveld

Rechten

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.