Transit

Jennifer Walshe | 1984, IT'S OK | 2015

img
Compositiejaar: 2015
Uitgevoerd op Transit door: Nadar Ensemble

Ik bracht mijn tienerjaren door ondergedompeld in twee verschillende klankwerelden. Aan de ene kant speelde ik trompet in het Iers Jeugdorkest, waar een hele resem onwaarschijnlijk over-ambitieuze dirigenten werken op het programma zetten als Stravinskys Sacre du Printemps, Richard Strauss’ Ein Heldenleben en Mahler 2 en 5. Als ik daar zat, achteraan in het orkest, voelde ik in die stukken enorme energiestromen opwellen uit de koperblazerssectie. Dat vond ik waanzinnig fascinerend. Na die orkestrepetities ging ik naar huis, waar ik elektrische gitaar zat te spelen en te luisteren naar bands als The Pixies, Stiff Little Fingers, Joy Division, The Undertones en The Clash.

Dit werk is niet bedoeld als een hommage of een cover, maar speelt zich gewoon af in een alternatief universum waar die twee werelden versmolten zijn en een nieuwe logica vormen. [Jennifer Walshe]

programmaboek Transit 2015, foto © A.T. Schaefer
Media en bijlages

Instrumentatie

Concert Transit 2015 Soetezaal STUK 24 oktober door Nadar Ensemble

Marieke Berendsen - viool

Yves Goemaere - percussie

Pieter Matthynssens - cello

Duur: 12'


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Jennifer Walshe werd geboren in Dublin, Ierland in 1974. Ze studeerde compositie bij John Maxwell Geddes aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama, Kevin Volans in Dublin en studeerde af aan de Northwestern University, Chicago, met een doctoraat in de compositie in juni 2002. In 2000 won Walshe de Kranichsteiner Musikpreis bij de Internationale Ferienkurse für Neue Musik in Darmstadt. In 2003-2004 was ze fellow van Akademie Schloss Solitude, Stuttgart. Tijdens 2004-2005 woonde ze in Berlijn als gast van het daad Berliner Künstlerprogramm. 


Lees verder »     

video

(live door Nadar Ensemble op Wirklichkeiten Conference, Stuttgart, 2016)

Foto repetitieRECHTEN

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

Het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.