Transit

Mihaela Vosganian | Il Giocco degli innocenti | 2012

Il Giocco degli innocenti, gecomponeerd in 2008, was een opdracht van het Est-Ovest Con-temporary Music Festival in Turijn, waar het datzelfde jaar nog in première ging. Het stuk werd eveneens opgevoerd tijdens het Europese project Macrame, geïnspireerd door de uitwisseling tussen kunstenaars van verschillende landen en kinderen van de Siciliaanse Waldorf School.

 


Lees verder »

Op subtiele wijze beoogt Il Giocco degli innocenti een bijzondere geestelijke ervaring: een verkenningstocht doorheen het kindergeheugen. Alleen kan de authentieke staat van onschuld waarin het kindergeheugen steeds verkeert soms in botsing komen met de verborgen dramatische zone van het onderbewuste. Deze mentale ontdekkingstocht is als een muzikale constructie op drie parallelle niveau’s ontworpen (polymuziek): het betreft een superpositie van een solistenstem (live verwerkt), conventionele (viool, cello) of min-der conventionele instrumenten (elektrische gitaar, accordeon/keyboard) en tape (die elektronisch geproduceerde klanken vermengt met klanken van Roemeens/Italiaanse cult-diensten of van niet-semantische teksten). [M.V.]
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.