Transit

Frederik Neyrinck | Gestalt X | 2014

img
Compositiejaar: 2014
Uitgevoerd op Transit door: Quatuor Bozzini

Gestalt X is het tiende en laatste werk uit de reeks Gestalt. Net als in alle andere werken uit deze cyclus worden er in de opstelling kleine manipulaties aangebracht om zo tot andere verhoudingen tussen de instrumenten te komen. Dit zorgt ervoor dat de traditionele strijkkwartetformatie nu wordt omgebouwd tot een werk voor altviool, als quasi-solist begeleid door twee violen en een cellopartij als schaduwstem, gezien de cellist(e) met zijn/haar rug naar het publiek gekeerd zit. 


Lees verder »

Het werk refereert constant naar de andere werken uit de reeks. In feite is dit kwartet een verzameling van twaalf korte echo's waarin telkens andere verhoudingen tussen de instrumenten worden gezocht en waar de altviool als quasi-solist ook steeds een andere rol krijgt toebedeeld.

Gestalt X werd gecomponeerd in opdracht van TRANSIT, waar het gecreëerd werd door Bozzini String Quartet op 25 oktober 2014. (Frederik Neyrinck)Media en bijlages

Programmaboek Transit 2014


Download (pdf)     
© Transit - Festival 20/21

Instrumentatie

Concert Transit 2014 Studio STUK 25 oktober door Quatuor Bozzini:

Clemens Merkel - viool

Erik Carlson - viool

Stéphanie Bozzini - altviool

Isabelle Bozzini - cello


Lees verder »     

Partituur


Download (pdf)     

Audiovideofragment

Live door Quatuor Bozzini op Salon QB (Québec), 2015

RECHTEN

MATRIX doet haar best alle rechthebbenden met betrekking tot materiaal op deze website te achterhalen. Wie meent dat zijn/haar materiaal onrechtmatig hier is gebruikt, verzoeken wij ons te contacteren.

Creative Commons License


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


Links

Website Frederik Neyrinck

Website Quatuor BozziniDe TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.