Transit

Matthew Schlomowitz | The Major Sevenths Medley | 2014

img
Compositiejaar: 2014
Uitgevoerd op Transit door: ZWERM

In mijn verbeelding is The Major Sevenths een band uit East-London die opgericht werd in 2009 en drie albums uitbracht vooraleer te splitten in 2013. Ze hadden een kleine maar toegewijde fanclub. Deze compositie is een medley van hun grootste hits.


Lees verder »

De groep gebruikte alleen grote septiemakkoorden (ze gebruikten geen enkel ander akkoordtype en gebruikten ook geen uitbreidingen of alteraties van akkoorden ). Het groot septiemakkoord bestaat uit de gewone grote drieklank (bijvoorbeeld do-mi-sol) plus de noot die een grote septiem boven de grondtoon van het akkoord ligt (do-mi-sol-si). De klank van het akkoord kan beschreven worden als aangenaam, en het komt vaak voor in ‘middle-of-the-road’, easy-listening muziekstijlen.

The Major Sevenths Medley werd gecomponeerd in opdracht van TRANSIT voor het gitaarkwartet Zwerm, dat het werk creëerde op 26 oktober 2014. (Matthew Schlomowitz)Media en bijlages

instrumentatie

Concert Transit 2014 Labozaal STUK 26 oktober door Zwerm:

Johannes Westendorp - gitaar

Matthias Koole - gitaar

Toon Callier - gitaar

Kobe Van Cauwenberghe - gitaar

Johan Vandermaelen - electronics

Lucas Van Haesbroeck - licht

ca. 13'


Lees verder »     

BIO COMPONIST

Matthew Shlomowitz (1975) componeert concertmuziek en maakt performances. Hij groeide op in Adelaide, Australië, maar woont nu in Londen. Hij is docent compositie aan de University of Southampton, is co-leider van ensemble Plus Minus met Joanna Bailie en werkt vaak samen met danseres Shila Anaraki voor de Letter Piece Company. Hij schreef voor ensembles zoals asamisimasa, bESIdES, Calefax, Ensemble Offspring, EXAUDI, Ives Ensemble, Nieuw Ensemble, Quatuor Diotima, Speak Percussion, Wespoke New Music Company, en solowerken voor Mark Knoop en Stephane Ginsburgh. 


Lees verder »     
Ook interessant...

Kijk ook eens naar deze werken

UITLEENMOGELIJKHEDEN

De partituur en het opnamefragment kan u ook ontlenen uit de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] te Leuven.

Openingsuren: dinsdag & woensdag (10u-18u), donderdag & vrijdag (14u-18u)

Meer informatie: info@matrix-new-music.be


De TRANSIT collectie is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek], in samenwerking met Festival 20/21 en met de steun van Stad Leuven.